Prairie

Prairietuin in opkomst
De prairietuin is in opkomst! Zowel bij particulieren als bij bedrijven en instellingen leggen wij de laatste jaren steeds meer van deze vrolijke borders en tuinen aan, die bestaan uit een uitgekiende samenstelling van planten en siergrassen. En het resultaat? Dat is keer op keer genieten! 

De kracht van de prairieborder in 4 punten: 

Het hele jaar door afwisseling
De prairietuin of border is een echte showstopper; vanaf het vroege voorjaar tot ver in de herfst verrast de border je met een diversiteit aan bloemrijke en langbloeiende planten en siergrassen. De schoonheid van deze border zit hem in de voortdurende afwisseling van kleur, geur, vorm en structuur. Heerlijk om doorheen te struinen, in rond te neuzen en je week na week te laten verassen door al het moois dan nu weer op of tot bloei komt.

Onderhoudsarm
De prairieborder is een robuust en onderhoudsarm alternatief voor de traditionele border. Een prairieborder kan tot wel 80% minder onderhoud vragen dan een traditionele border! Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop de specifieke, diepwortelende planten aangeplant worden. Deze worden namelijk in een dikke bovenlaag van lavagranulaat geplaatst, waardoor onkruid nauwelijks nog een kans krijgt. 

Klimaatadaptief en duurzaam
De prairieborder is zéér geschikt voor het gebruik in een klimaatvriendelijke tuin. Vanwege het hoge waterbergend vermogen van het lavagesteente is de border heel goed bestand tegen zowel overvloedig water als droge periodes. En dat betekent veel minder water geven tijdens drogere periodes en minder snel uitval van planten. Al met al wel zo duurzaam!

Vergroting van de biodiversiteit
Een prairieborder zorgt voor leven in de tuin! Met de grote verscheidenheid aan bloeiende planten doen we onszelf, maar natuurlijk ook de vlinders en bijen een plezier. Extra genieten dus van de kleur, geur en bedrijvigheid in deze tuin.

Contact
Overtuigd? Of heeft u nog vragen over de prairie? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Stuur ons een e-mail of bel ons.

Onze prairietuinen zien? Klik hier