Uw eigen landelijke droomtuin

Landelijke Tuinen

Hovenier met tientallen jaren ervaring

Uw droomtuin van ontwerp tot aanleg

exclusief mét oog voor de natuur

Maatwerk door vakmensen

Landelijke tuin aanleggen

Wat is een Landelijke tuin?

Een landelijke tuin is een prachtige tuinstijl die geïnspireerd is op het plattelandsleven. Een landelijke tuin wordt dan ook wel eens boerderijtuin genoemd. Het is een oase van groen en rust, met veel natuurlijke elementen zoals bomen, bloemen en vijvers.

 

In een landelijke tuin is er veel aandacht voor de harmonie tussen mensen en natuur, met gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Als u op zoek bent naar een ontspannen en rustgevende tuin, dan is een landelijke tuin een geweldige keuze. Ontdek hoe u uw eigen landelijke droomtuin kunt creëren en laat u inspireren door onze ideeën en tips.

tuin met borders in organische vormen

Inspiratie opdoen voor uw landelijke tuin of boerderijtuin? Ons hoveniersbedrijf heeft door de jaren heen voor al veel landelijke, romantische tuinen het tuinontwerp en de tuinaanleg verzorgt. Neem een kijkje in onze portfolio voor een aantal van deze projecten.

Onze werkwijze

Hoe gaan we te werk?

1. Tuinontwerp landelijke tuin

Het creëren van een landelijke tuin begint met een doordacht ontwerp. In het ontwerp krijgen alle gewenste functies van de tuin een plekje en wordt rekening gehouden met uw persoonlijke voorkeuren. Bij een landelijke tuin denkt u misschien allereerst aan een grote tuin, maar ook voor een kleine tuin kan een mooi landelijk ontwerp gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan de kleinere cottage tuinen, of misschien geeft u de voorkeur aan wat strakkere lijnen? Wat uw smaak ook is, onze ervaren tuinontwerper kan helpen om uw wensen te vertalen naar een plan dat past bij de omgeving, uw wensen en budget. Of uw nu een grote of kleine tuin heeft; doormiddel van het juiste landelijk tuinontwerp brengt u de natuurlijke schoonheid van het platteland naar uw eigen achtertuin.

2. Tuinaanleg landelijke tuin

Bij de aanleg van een landelijke tuin is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste plantenkeuze, materialen en indeling van de tuin. De indeling kan strak en symmetrisch zijn of juist heel organisch. De natuurlijke eigenschappen van de gebruikte materialen en planten zullen uiteindelijk zorgen voor die landelijke sfeer. Een idyllische, romantische bloementuin of een weelderige groene oase, de aanleg van uw landelijke tuin kunt u met een gerust hart aan ons ervaren hoveniersbedrijf overlaten.

3. Beplanting landelijke tuin

De soort beplanting is cruciaal voor het bereiken van die landelijke sfeer in de tuin. Kies voor planten die goed gedijen op de bodemsoort in uw tuin en die een natuurlijke losse uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan rijk bloeiende heesters zoals Rhodondendron en Viburnum, siergrassen zoals Deschampsia en Zegge, en vaste planten zoals bijvoorbeeld Acanthus, Achillea, Diantus, Digitalis, Salvia en Rudbeckia. Een wilde bloemenweide is ook een prachtige manier om een landelijke sfeer te bereiken in de tuin.

Een échte Meeuwis de Vries tuin

Landelijke tuin onderhouden

Een landelijke tuin vergt regelmatig tuinonderhoud om zijn schoonheid en charme te behouden. Het snoeien van struiken en bomen, het maaien van het eventuele gazon en het enigszins op orde houden van de borders, er zijn tal van taken die moeten worden uitgevoerd om uw landelijke tuin in topconditie te houden. Onze tips en adviezen kunnen u helpen bij het onderhouden van uw landelijke tuin, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een prachtige buitenruimte. Of u nu op zoek bent naar informatie over het bemesten van uw tuin of het bestrijden van onkruid, neem gerust contact met ons op voor professioneel tuinadvies op maat. 

Heb je een vraag of opmerking?