Bloemenweide

Bloemenweide
Een bloemenweide is een leuke optie voor grasland met weinig gebruikswaarde. Het maakt (de aanblik van) het gazon speelser en gevarieerder door de afwisseling van de bloeiende bloemen. Door minder te maaien krijgen bloemen de kans om te groeien en verandert een gazon in een bloemenbed. Goed voor bijen en vlinders en mooi om naar te kijken. 

Proces
Omdat de bloemen het beste bloeien op verschraalde grond, graven we soms eerst een (te) voedingsrijke toplaag af. Vervolgens gaan we de grond licht loswerken en inzaaien met een speciaal mengsel van eenjarige en meerjarige bloemen. Voor het vergroten van de belevingswaarde kan er door de bloemenweide een graspad lopen, zodat het mogelijk wordt om door de bloemenpracht te wandelen en de bloemen en beestjes van dichtbij te bewonderen. Het eerste jaar zullen er voornamelijk eenjarige bloemen te zien zijn. Tegelijkertijd zullen de meerjarige bloemen zich ontwikkelen om vervolgens vanaf het tweede jaar voorzichtig te gaan bloeien. Vanaf het derde jaar beginnen steeds meer bloemen te bloeien, en dit zal ieder jaar meer worden. 

Contact
Overtuigd? Of heeft u nog vragen over een bloemenweide? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Stuur ons een e-mail of bel ons.

Onze bloemenweides zien? Klik hier